Jordbærtærte med chokolade
8 personer
Det skal du bruge
Tærtebund:
150 g hvedemel
75 g sukker
1 knsp. salt
125 g koldt smør
smør til formen
Tærtebund:
150 g hvedemel
75 g sukker
1 knsp. salt
125 g koldt smør
smør til formen
Sådan gør du
Tærtebund: Bland mel, sukker og salt sammen. Skær smørret i terninger, og smuldr det sammen med melet. Smør en tærteform (35 x 12 cm) med smør, og tryk dejen i formen. Den må gerne stikke lidt op over kanten. Prik dejen med en gaffel, og bag den ved 185° i ca. 15 min., til den er gennembagt. Trim kanten med en skarp kniv.
Tærtebund: Bland mel, sukker og salt sammen. Skær smørret i terninger, og smuldr det sammen med melet. Smør en tærteform (35 x 12 cm) med smør, og tryk dejen i formen. Den må gerne stikke lidt op over kanten. Prik dejen med en gaffel, og bag den ved 185° i ca. 15 min., til den er gennembagt. Trim kanten med en skarp kniv.
Fyld: Hak imens 70 g chokolade groft. Skrab den hakkede chokolade ned på den varme tærtebund, og fordel den, så der er chokolade over hele bunden. Lad tærtebunden køle helt af i køleskab, ind du samler din jordbærtærte.
Varm imens fløden op i en kasserolle til lige under kogepunktet. Hak imens 180 g chokolade, og kom den i den varme fløde. Lad massen køle og tykne en smule, og fordel den derefter i den afkølede tærte.
Pluk stilken af jordbærrene, og sæt dem forsigtigt i chokolademassen. Drys din jordbærtærte med hakkede pistacier. Sæt den færdige jordbærtærte koldt i mindst 3 timer, gerne natten over.
Server jordbærtærten.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar