mandag den 20. juni 2016

Toskansk æblekage

TOSCANSK ÆBLEKAGE

Tid: 20 minutter. Bagetid: 35 minutter. Antal personer: 8-10
  • 4-5 store syrlige æbler
  • lidt friskpresset citronsaft
  • 100 g smør
  • 2 æg
  • ca. 250 g sukker
  • 1 dl mælk
  • 100 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 tærteform, 24 cm i diameter 
  1. Skræl æblerne, og skær dem i tynde både. Dryp med citronsaft.
  2. Smelt smørret ved svag varme, og lad det køle af.
  3. Pisk æg og sukker lyst og luftigt med en elpisker. Pisk mælk i æggemassen.
  4. Sigt mel, bagepulver og vaniljesukker i, og vend dejen sammen.
  5. Vend smeltet smør og æblebåde i dejen.
  6. Smør tærteformen, og fordel dejen i formen.
  7. Bag kagen i en 175° varm ovn i ca. 35 minutter. Hold øje med, at den ikke bliver for mørk.
TIP: I stedet for æbler kan du vende blåbær eller hindbær i dejen. Du kan også bruge rabarber, men så skal sukkermængden øges til ca. 300 gram.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Populære indlæg